Masajul de drenaj limfatic si efectele sale

Masaj de drenaj limfatic


Despre Drenaj limfatic

Circulația limfatică are în organism rolul de transportator al reziduurilor. Dacă există defecțiuni în sistem din cauza modului de viață nesănătos, lumea noastră interioară „înnebunește”. Lipsa de exercițiu determină, de asemenea,  îngreunarea circulației limfatice, slaba circulație a sângelui și în particular, drenajul limfatic defectuos. Importanța unui drenaj limfatic corespunzător merge mult peste rolul său de eliminare a reziduurilor. Limfa acționează de asemeni ca un filtru al țesuturilor: distruge bacteriile și toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate în ganglionii limfatici. De aceea, sistemul limfatic este considerat un fel de gardian al sănătății corpului.

În ce constă procedura de drenaj limfatic

Procedura constă într-un preso-masaj, prin care se acționează asupra lanțului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteză celulară. Reducerea drenajului limfatic și a circulației sângelui determină acumulari de grăsime, țesutul conjunctiv își pierde elasticitatea, aparând astfel imperfecțiuni și denivelări ale pielii. Pentru a optimiza drenajul limfatic este necesar ca mușchii să se contracte, țesutul conjunctiv să fie ferm, oferind un grad ridicat de compresie.





Efectele masajului de drenare limfatică se vor face imediat simțite prin:


• întarirea sistemului imunitar datorită  stimulării ganglionilor limfatici,
• dinamizarea circulației limfei în spațiile intercelulare,
• accelerarea curentului limfatic și eliminarea rapidă a reziduurilor toxice,
• antrenarea toxinelor care blochează procesele fiziologice,
• intensificarea  schimburilor nutritive și eliminarea toxinelor din corp,
• ușurarea transportului acizilor grași si al colesterolului,
• intensificarea, prin masaj,  a curentului limfatic, de până la 10-15 ori.

Sfaturi practice

O ședință de drenaj limfatic trebuie să dureze o oră, căci limfa iși schimbă consistența după o jumătate de oră, trecând de la o stare de gel la una lichidă. Aceasta se numește thyxotropie. Manevrele drenajului trebuie să fie extrem de blânde, deoarece limfa circulă chiar sub epidermă. Dacă simțiți cea mai mică durere la comprimarea țesuturilor, principiile drenajului nu sunt respectate. Pentru a nu traumatiza țesuturile, nu trebuie niciodată să palpăm sau să se efectueze mișcări de rulare, ci doar mișcări mici, foarte delicate care pot fi surprinzătoare la început, dar extrem de eficace. Avantajele metodei sunt evidente: nu mai există senzații de oboseală, iar punctele energetice sunt revitalizate. Numărul de ședințe este determinat în funcție de caz. Nu vă lăsați influențați de diverse metode obscure de relaxare și întreținere a sănătății.


Material creat de Ifrim Andreea

Comments

Popular posts from this blog

Epicondilita medială - o formă de tendinită?

Rolul kinetoterapiei in tratarea periartritei scapulo-humerale

Torticolis - informaţii şi tratament